Financiering bed & breakfast

Op een unieke locatie, pal naast de vuurtoren de Brandaris op Terschelling, is een bed & breakfast gevestigd. De ondernemer is de Bed & Breakfast zelf begonnen en heeft dit in de loop der jaren opgebouwd naar een goed lopend bedrijf. Een paar jaar geleden heeft ze de exploitatie verkocht waarbij ze zelf het pand in eigendom heeft gehouden. Zo ontvangt ze iedere maand een mooie huuropbrengst. Maar is ze wel verantwoordelijk voor het onderhoud van het pand. Onlangs besloot ze het pand op te knappen en meteen te verduurzamen.

Financiering Bed & Breakfast lastiger bij traditionele bank

Ze stapte daarvoor naar haar huisbank, waar haar financiering loopt. Daar krijgt ze al snel te horen dat het ophogen van haar financiering bed & breakfast geen optie is ondanks de enorme overwaarde. De moed zakt haar al snel in de schoenen. Gelukkig komt ze in contact met adviseur Mark van Vugt van Financieringsgilde Noord-Holland. Samen bekijken ze haar complete situatie. Mark geeft aan dat het een uitdaging is om een bed & breakfast bij grootbanken te kunnen financieren. ‘De grootbanken zijn niet gretig op horeca-vastgoed, ondanks de goede locatie en de prima huurinkomsten’, is de ervaring van Mark.

Private investeerder goed alternatief

Gelukkig zijn er meerdere wegen die naar Rome leiden voor de financiering van een Bed & Breakfast. Mark vertelt de ondernemer over het aanbod van alternatieve geldverstrekkers. Naast banken zijn er verschillende vastgoedfinanciers die gebruik maken van investeerders om vastgoed te financieren.

 Na een persoonlijke kennismaking met accountmanager Vincent Mathot, viel al snel de keuze op United Growth. 

‘Het persoonlijke karakter en de manier van werken van United Growth sprak zowel mij als de ondernemer aan’.

Mark van Vugt (Financieringsgilde) en Vincent Mathot (United Growth)

Snel een oplossing op maat

Vincent, accountmanager van United Growth: ‘Wij kennen onze investeerders persoonlijk en proberen daarom de financiering gericht bij een selectief aantal investeerders neer te leggen.’ 

Na de kennismaking werd de financieringsaanvraag van de Bed & Breakfast gericht voorgelegd aan een investeerder die direct interesse bleek te hebben. De benodigde overeenkomsten werden opgesteld en de handtekeningen werden gezet. De bestaande lening bij de bank werd geherfinancierd en de ondernemer ging aan de slag met het onderhoud en de verduurzaming van haar pand. Vincent: ’Het voelt goed om samen met een adviseur zoals Mark deze ondernemer te kunnen helpen door snel actie te ondernemen en een oplossing op maat te vinden.’

Meer weten over een financiering door een private investeerder? Lees hier meer over geld lenen via United Growth.

Klaar om te groeien?

Investeer samen in wat belangrijk is.