United Growth

• Vrijblijvend

Financiering Bed & Breakfast Terschelling

Traditionele banken hebben steeds meer richtlijnen en beleidsregels waar adviseurs en ondernemers mee te maken krijgen als ze een financiering aanvragen. Zo zijn er een aantal sectoren waarbij het een uitdaging is om een financiering te verkrijgen. Een goed voorbeeld daarvan is de horeca, waaronder hotels en bed & breakfasts. Ondanks goede bedrijfsresultaten kan een financieringsaanvraag dan een heel lang en moeizaam traject worden.

Bij United Growth hebben we een financiering verstrekt aan een bed & breakfast op Terschelling. In samenwerking met adviseur Mark van Vugt van Financieringsgilde Noord-Holland is dit traject soepel verlopen en hebben we deze ondernemer verder kunnen helpen. Benieuwd naar het volledige verhaal? Je leest het hieronder. 

Financiering van een bed & breakfast

Op een unieke locatie, pal naast de vuurtoren de Brandaris op Terschelling, is een bed & breakfast gevestigd. De ondernemer is de bed & breakfast zelf begonnen en heeft dit in de loop der jaren opgebouwd naar een goed lopend bedrijf. Een paar jaar geleden heeft ze de exploitatie verkocht waarbij ze zelf het pand in eigendom heeft gehouden. Zo ontvangt ze iedere maand een mooie huuropbrengst. Maar is ze wel verantwoordelijk voor het onderhoud van het pand. Onlangs besloot ze het pand op te knappen en meteen te verduurzamen.

Ze stapte daarvoor naar haar huisbank, waar haar financiering loopt. Daar krijgt ze al snel te horen dat het ophogen van haar financiering geen optie is ondanks de enorme overwaarde. De moed zakt haar al snel in de schoenen. 

Foto Terschelling

Gelukkig komt ze in contact met adviseur Mark van Vugt van Financieringsgilde Noord-Holland. Samen bekijken ze haar complete situatie. Mark geeft aan dat het een uitdaging is om een bed & breakfast bij grootbanken te kunnen financieren. ‘De grootbanken zijn niet gretig op horeca-vastgoed, ondanks de goede locatie en de prima huurinkomsten’, is de ervaring van Mark.

Gelukkig zijn er meerdere wegen die naar Rome leiden. Mark vertelt de ondernemer over het aanbod van alternatieve geldverstrekkers. Naast banken zijn er verschillende vastgoedfinanciers die gebruik maken van investeerders om vastgoed te financieren. Na een persoonlijke kennismaking met accountmanager Vincent Mathot, viel al snel de keuze op United Growth. Mark: ‘Het persoonlijke karakter en de manier van werken van United Growth sprak zowel mij als de ondernemer aan’. Vincent: ‘Wij kennen onze investeerders persoonlijk en proberen daarom de financiering gericht bij een selectief aantal investeerders neer te leggen.’ Na de kennismaking werd de financieringsaanvraag van de bed & breakfast gericht voorgelegd aan een investeerder die direct interesse bleek te hebben. De benodigde overeenkomsten werden opgesteld en de handtekeningen werden gezet. De bestaande lening bij de bank werd geherfinancierd en de ondernemer ging aan de slag met het onderhoud en de verduurzaming van haar pand. Vincent: ’Het voelt goed om samen met een adviseur zoals Mark deze ondernemer te kunnen helpen door snel actie te ondernemen en een oplossing op maat te vinden.’

Klaar om te groeien?
Investeer samen in wat belangrijk is.

Neem contact met mij op

"*" geeft vereiste velden aan

Door het formulier te versturen geef je toestemming om je gegevens beveiligd te bewaren en ga je akkoord met ons privacy statement.