United Growth

• Vrijblijvend

Investeren in commercieel vastgoed 2
Investeren in commercieel vastgoed

Door geld te investeren in vastgoed behoud jouw geld zijn waarde en genereer je tegelijkertijd een extra inkomen. Vastgoedbeleggers kiezen er vaak voor om te investeren in commercieel vastgoed.  Dat is niet zo vreemd, want een investering in commercieel vastgoed biedt vele voordelen. In dit artikel vertellen we je meer over deze betrouwbare manier van investeren.

Meer weten over jouw investeringskansen?

Geld investeren met United Growth

Wat is commercieel vastgoed?

Als we het hebben over commercieel vastgoed, dan hebben we het over diverse soorten panden zoals kantoorpanden, winkelruimtes, industriële gebouwen en multifunctionele panden waarin meerdere bedrijven zijn gehuisvest.

Commercieel vastgoed

Wat is het verschil tussen investeren in commercieel vastgoed en investeren in residentieel vastgoed?

Er is een groot verschil tussen investeren in commercieel vastgoed en investeren in residentieel vastgoed. Bij residentieel vastgoed verhuur je een appartement of woning aan een particulier. Bij commercieel vastgoed verhuur je een kantoor- of winkelruimte aan een ondernemer. Dat zorgt voor een andere dynamiek, omdat huurcontracten voor een bedrijfsruimte vaak voor een langere periode worden afgesloten en een ondernemer vaak een stabiel inkomen heeft. Zo levert investeren je een stabiele bron van inkomsten op.

Voordelen van investeren in commercieel vastgoed

Als je investeren in commercieel vastgoed vergelijkt met investeren in residentieel vastgoed, dan biedt de eerste variant vele voordelen:

Investeren in commercieel vastgoed via een directe lening

Een groot voordeel van investeren via onze directe lening is dat je profiteert van het eerste recht van hypotheek. Jouw investering is altijd gekoppeld aan hypothecaire zekerheid. Daarbij is een lening mogelijk tot maximaal 70% van de waarde van het pand waarop hypotheek wordt gevestigd. Voor jou als investeerder betekent dit dat als de ondernemer met zijn bedrijf failliet gaat, jij eerst je geld terugkrijgt voordat de ondernemer zijn deel terugkrijgt. Zo heb jij meer zekerheid en loop je minder risico.

Trends in de commerciële vastgoedmarkt

Als je besluit om te investeren, is het slim om goed op de hoogte te zijn van de trends in de vastgoedmarkt. Want lokaal of globaal kan er iets spelen wat van groot belang is voor de waarde van het pand dat jij op het oog hebt. Wat zijn bijvoorbeeld de bouwplannen van de gemeente waarin jij een pand wil aankopen? Of zijn er wijzigingen in het bestemmingsplan in het gebied waar jij vastgoed wil aankopen? Dat zijn belangrijke factoren die van invloed kunnen zijn op de waarde van jouw pand. Als je deze ontwikkelingen weet, kun je een weloverwogen beslissing nemen voordat je vastgoed aankoopt.

Commercieel vastgoed

Locatie van je vastgoed en due diligence

De locatie van je pand is cruciaal voor het succes van jouw investering. Koop je een pand aan in een gebied met een sterke economische groei, gedegen infrastructuur en waar een grote vraag is naar commerciële ruimtes, dan is dat vaak een goede keus.

Behalve de locatie is het belangrijk om grondig onderzoek te doen naar het vastgoed via due diligence. Zo verklein je je risico en breng je je kansen goed in kaart.

Waarom zou je kiezen voor een directe lening met hypothecaire zekerheid?

Met onze directe lening met hypothecaire zekerheid maken we het je makkelijker om te investeren in commercieel vastgoed. Wij zorgen voor een uitgebreide selectieprocedure zodat alleen de beste projecten worden gefinancierd. Wij beheren jouw lening en zorgen vooraf voor uitgebreide due diligence. Zo profiteer jij optimaal van de voordelen van investeren.

Meer weten over jouw investeringsmogelijkheden?

"*" geeft vereiste velden aan

Door het formulier te versturen geef je toestemming om je gegevens beveiligd te bewaren en ga je akkoord met ons privacy statement.

Geld investeren met United Growth