United Growth

• Vrijblijvend

met meerdere vestigingen

In het najaar van 2020 kruisten de wegen elkaar van Herman, een gedreven ondernemer met een expertise in de vastgoedontwikkeling en een passie voor fitness, en Kevin, een echte gezondheids- en sportfanaat. Een paar maanden later namen ze het initiatief om hun krachten te bundelen.

boutique gym

Samen hadden ze het idee om een unieke, luxe fitnessclub te creëren, oftewel een exclusieve boutique gym. Herman: “Het idee was om niet zomaar een sportschool te runnen, maar een plaats te creëren waar leden een ongeëvenaarde fitnesservaring zouden beleven en een verandering in hun lifestyle kunnen realiseren met een sportieve doelstelling. Het plan was om een keten van luxe fitnessclubs, met een merk, op te bouwen en versneld te groeien.”

Een eigen pand en Van der Valk Hotel

Een geschikt pand was al snel gevonden in Capelle aan den IJssel. Halverwege 2021 kocht Herman dit pand en startte hij met het renoveren van het pand. Na maanden van hard werken, plannen en verbouwen opende de luxe fitnessclub onder de naam PT Room Capelle haar deuren. Het resultaat was een state-of-the-art fitnessfaciliteit met ultramoderne apparatuur en gepersonaliseerde trainingsprogramma’s. De boutique gym werd snel een hit en trok fitnessliefhebbers uit de hele regio. Er volgden al snel meerdere overnames om de formule te laten groeien. Inmiddels is de boutique gym in Capelle aan den IJssel één van de 6 vestigingen van www.ptroomnederland.nl

Op twee van deze locaties ging Herman een samenwerking aan met een Van der Valk Hotel. Daar zijn de boutique gyms in het hotel gevestigd. Door het opstarten van de verschillende locaties en de verdere uitbreidingsplannen ontstond er een financieringsbehoefte.

Herfinancieren

Herman benaderde daarvoor Gijs Vreeburg van Financieringsgilde Rotterdam: “Ik heb Herman ontmoet bij ‘De Kennissenclub’. Toen ik zijn verhaal hoorde, begreep ik dat er veel vermogen geïnvesteerd was in het pand zonder een externe financiering. Door het pand te herfinancieren, maak je het geld weer vrij voor ander investeringen. Ik heb verschillende financieringspartijen benaderd en uiteindelijk kwam United Growth als beste uit de bus.”  

Herman: “Het idee was om niet zomaar een sportschool te runnen, maar een plaats te creëren waar leden een ongeëvenaarde fitnesservaring zouden beleven en een verandering in hun lifestyle kunnen realiseren met een sportieve doelstelling. Het plan was om een keten van luxe fitnessclubs, met een merk, op te bouwen en versneld te groeien.”

Persoonlijk en snel

Vincent Mathot van United Growth behandelde de financieringsaanvraag van Herman. Vincent: “Bij deze onderneming krijg je het beste een beeld van de situatie als je met de ondernemer zelf in het pand staat.” Zo volgde een kennismaking op locatie en een rondleiding. Er was wederzijds vertrouwen en er werd besloten om te financieren met een investeerder van United Growth. Vincent: “De betreffende investeerder zag kansen door enerzijds de goede zekerheden en anderzijds de missie en visie van de ondernemers.” Inmiddels is de financiering verstrekt. Gijs: “Het persoonlijke contact met Vincent tijdens het financieringstraject en de snelheid van werken van United Growth spraken mij erg aan.”

Herman heeft nu de middelen en de mogelijkheden om zijn formule verder uit te breiden. De opening van een volgende locatie zal daarom niet lang op zich laten wachten.

Meer weten over wat wij voor je kunnen betekenen? Neem vrijblijvend contact met ons op.

Klaar om te groeien?
Investeer samen in wat belangrijk is.

Neem contact met mij op

"*" geeft vereiste velden aan

Door het formulier te versturen geef je toestemming om je gegevens beveiligd te bewaren en ga je akkoord met ons privacy statement.