United Growth

• Vrijblijvend

Investeren-in-ondernemers
Geld investeren in een ondernemer die je wil zien groeien

Investeren in een ondernemer kan een lucratieve manier zijn om jouw vermogen te laten groeien. Er zijn verschillende manieren voor zo’n investering. Elke manier heeft een eigen potentieel rendement en kent zijn eigen risico’s. In dit artikel richten we ons op de optie om met een directe lening geld te investeren in een mkb-ondernemer met hypothecaire zekerheid. Daarbij maken we de vergelijking met vijf alternatieve manieren om je vermogen te laten groeien.

Meer weten over jouw investeringskansen?

Geld investeren met United Growth

1. Directe lening met hypothecaire zekerheid

Met een directe lening verstrek je als investeerder geld aan een ondernemer voor een herkenbaar investeringsdoel. In de overeenkomst die jullie samen aangaan, staan duidelijke afspraken over de aflossingsvoorwaarden en het rentetarief. Als beloning voor jouw investering krijg je een vaste rente en hypothecaire zekerheid. Vooraf krijg je inzicht in de betaalbaarheid van de lening en de aanwezige zekerheden.

Wanneer je gebruik maakt van een directe lening met hypothecaire zekerheid, is het onderpand van de ondernemer gekoppeld aan jouw investering. Voor jou als investeerder betekent dit dat als de ondernemer met zijn bedrijf failliet gaat, jij eerst je geld terugkrijgt voordat de ondernemer zijn deel terugkrijgt.

Voordelen

Met een directe lening investeren in een ondernemer biedt je de volgende voordelen:

 

Nadelen

Een directe lening brengt ook enkele nadelen met zich mee:

 

Directe lening agrarisch

2. Crowdfunding

Via crowdfunding kun je met meerdere investeerders tegelijk een project of bedrijf financieren. Er zijn verschillende crowdfundingplatforms om projecten en bedrijven in contact te brengen met investeerders. Kickstarter, Indiegogo en Seedrs zijn populaire platforms.

Voordelen

Crowdfunding biedt je de volgende voordelen:

 

Nadelen

Crowdfunding kent ook enkele nadelen:

 

3. Beursgenoteerde aandelen

Investeren in aandelen van een beursgenoteerd bedrijf is ook een populaire manier om in bedrijven te investeren. Je kunt aandelen kopen via een effectenbeurs zoals de NYSE of NASDAQ.

Voordelen

Investeren in beursgenoteerde aandelen brengt een aantal voordelen met zich mee:

 

Nadelen

Investeren in aandelen van een beursgenoteerd bedrijf kent een aantal nadelen:

 

Directe lening agrarisch

4. Private equity

Private equity is de verzamelnaam voor investeerders die buiten de aandelenbeurs om in bedrijven participeren. Het zijn dus investeringen in niet-beursgenoteerde bedrijven. Dit gebeurt vaak via private equity-fondsen die investeren in veelbelovende bedrijven.

Voordelen

Private equity heeft een aantal voordelen:

 

Nadelen

De nadelen van private equity zijn:

 

5. Obligaties

Een obligatie is een lening aan een bedrijf of een overheidsorgaan dat een periodieke betaling van de rente biedt en aan jou het hoofdbedrag terugbetaalt op de vervaldatum.

Voordelen

Een obligatie heeft een aantal voordelen:

 

Nadelen

De nadelen van een investering via een obligatie is:

 

Directe lening agrarisch

6. Venture capital

Venture capital of durfkapitaal is het geld dat wordt geïnvesteerd in een startend bedrijf zoals een start-up of een klein bedrijf met hoog groeipotentieel. Met venture capital bied je zowel financiering als expertise.

Voordelen

De voordelen van venture capital zijn:

 

Nadelen

Aan venture capital hangen een aantal nadelen:

 

Het midden- en kleinbedrijf is het kloppend hart van de Nederlandse economie. Investeer je in een ondernemer, dan leen je je geld uit aan bedrijven die verantwoordelijk zijn voor ongeveer 70% van alle banen in de private sector. Daarmee zijn ondernemers dus de drijvende kracht van onze economie. Met dit artikel geven we je een uitgebreid en eerlijk overzicht van zowel de mogelijkheden als de risico’s van een investering in een ondernemer die je wil zien groeien. Zo heb je alle informatie beschikbaar om een weloverwogen beslissing te nemen welke investeringsvorm bij jou past.

Meer weten over jouw investeringsmogelijkheden?

"*" geeft vereiste velden aan

Door het formulier te versturen geef je toestemming om je gegevens beveiligd te bewaren en ga je akkoord met ons privacy statement.

Geld investeren met United Growth