United Growth

• Vrijblijvend

Geld investeren in vastgoed
Geld investeren in vastgoed

Je hoort het misschien wel eens om je heen dat collega-ondernemers geld investeren in vastgoed. Wat zijn de mogelijkheden en wat levert het je op? Door geld te investeren in vastgoed behoud jouw geld zijn waarde en genereer je tegelijkertijd een extra inkomen. Dat kan al met weinig risico, bijvoorbeeld als je investeert in een directe lening met hypothecaire zekerheid. In dit artikel vertellen we je graag meer over de mogelijkheden en voordelen van geld investeren in vastgoed.

Als je besluit om geld te investeren in vastgoed is het slim om je goed voor te bereiden. Je kunt namelijk individueel vastgoed aankopen, bezitten, beheren en onderhouden, verhuren en uiteindelijk weer verkopen. Maar je kunt ook geld uitlenen aan een ondernemer die vastgoed wil aankopen. Zo heb jij er geen omkijken meer naar. Er zijn dus verschillende manieren om geld te investeren in vastgoed.

Meer weten over jouw investeringskansen?

Geld investeren met United Growth

Investeren vastgoed

Hoe werkt geld investeren in vastgoed?

Geld investeren in vastgoed kan zowel met eigen geld als met geleend geld zoals een financiering.
Voor beide opties geldt dat je er verschillende soorten vastgoed mee kunt aankopen:

Het soort vastgoed dat je koopt, is van invloed op het risico van jouw investering en de mogelijkheden die je daarmee hebt. Wil je met eigen geld veilig investeren in vastgoed? Dan is onze directe lening een goed alternatief, want daarmee investeer je rechtstreeks in mkb-ondernemers, bijvoorbeeld ondernemers met plannen om commercieel vastgoed te herontwikkelen. Wij zorgen voor een uitgebreide selectieprocedure zodat alleen de beste projecten worden gefinancierd. Je krijgt vooraf inzicht in de betaalbaarheid van de lening en de aanwezige zekerheden. Zo ben je altijd goed beschermd.

Is het niet complex geld investeren in vastgoed?

Besluit je om zelf een pand te kopen wat gebruikt wordt als residentieel, commercieel of industrieel vastgoed, dan ben je ook zelf verantwoordelijk voor de onderhandeling over de aankoopprijs. Daarna moet je het beheer van het pand regelen en op zoek naar een of meerdere geschikte huurders. Het rendement van jouw investering is de eventuele waardestijging van het pand plus de inkomsten die je ontvangt uit de verhuur. Zegt een huurder zijn huur op en staat het pand tijdelijk leeg? Dan daalt jouw rendement. Individueel investeren in vastgoed kan soms dus best complex en tijdrovend zijn.

Geld investeren in vastgoed met een directe lening met hypothecaire zekerheid werkt heel eenvoudig. Stel je investeert € 100.000. Dan leen je jouw geld aan een ondernemer om hem te helpen bij de financiering van vastgoed. Bovendien is het onderpand gekoppeld aan jouw investering en heb je zo extra zekerheid.

Investeren vastgoed

Met eigen geld investeren in vastgoed

Wil je geld investeren in vastgoed en daarmee gegarandeerd een stabiel tweede inkomen genereren? Kies dan voor investeren in vastgoed met eigen geld via een directe lening. Want daarmee verstrek je als investeerder geld aan één ondernemer voor een herkenbaar investeringsdoel. In de overeenkomst die jullie samen aangaan, staan duidelijke afspraken over de aflossingsvoorwaarden en het rentetarief. Als beloning voor jouw investering krijg je een vaste rente en hypothecaire zekerheid. Vooraf krijg je inzicht in de betaalbaarheid van de lening en de aanwezige zekerheden. Zo weet je iedere maand precies welk bedrag je ontvangt en hoef je je niet bezig te houden met het zelf aankopen en beheren van een pand.

De 3 meest gestelde vragen:

Hoe kan ik mijn geld investeren?

Geld investeren in vastgoed kan op meerdere manieren. Als je je niet wil bezighouden met het aankopen, bezitten, beheren, onderhouden en verhuren van je pand, kies dan voor een directe lening met hypothecaire zekerheid aan één ondernemer. Daarmee ontvang je iedere maand een vast rendement op je investering zonder dat dit je tijd kost.

Hoe kan ik op een veilige manier geld investeren?

Besluit je om via ons te investeren in vastgoed via een directe lening aan één ondernemer? Dan garanderen wij op meerdere manieren dat dit een veilige investering is:

Welk rendement kan ik maken door geld te investeren?

Met een directe lening realiseer jij een rendement tussen de 6% en 8% op jouw investering en bied je bovendien een ondernemer waarin jij gelooft de kans om te groeien met zijn bedrijf. De hoogte van het rendement hangt af van de afspraken die jullie vooraf samen aangaan. Deze afspraken worden vastgelegd in een overeenkomst waarin duidelijke afspraken staan over de aflossingsvoorwaarden en het rentetarief.

Meer weten over geld investeren in vastgoed en jouw mogelijkheden? Neem contact met ons op en we vertellen je er meer over.

Meer weten over jouw investeringsmogelijkheden?

"*" geeft vereiste velden aan

Door het formulier te versturen geef je toestemming om je gegevens beveiligd te bewaren en ga je akkoord met ons privacy statement.

Geld investeren met United Growth